Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Μαξ Ρέγκερ - Max Reger



Αποτέλεσμα εικόνας για Max Reger

O Μαξ Ρέγκερ ήταν Γερμανός μουσικοσυνθέτης. Γεννήθηκε στη Βαυαρία το 1873 και πέθανε στη Λειψία το 1916.

Σπούδασε σύνθεση και πιάνο, αρχικά με τον Άνταλμπερτ Λίντνερ και στη συνέχεια με τον Ούγκο Ρίμαν. Το 1905 διορίστηκε καθηγητής εκκλησιαστικού οργάνου, αντίστιξης και σύνθεσης στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου και δύο χρόνια αργότερα έγινε μουσικός διευθυντής του πανεπιστημίου της Λειψίας και παράλληλα δίδασκε σύνθεση στο ωδείο της ίδιας πόλης. Την ίδια περίοδο πραγματοποιούσε συναυλίες τόσο ως βιρτουόζος του πιάνου και του εκκλησιαστικού οργάνου όσο και ως διευθυντής ορχήστρας, ενώ από το 1891 είχε ξεκινήσει να συνθέτει.

Παρά τους δεσμούς του με τον γερμανικό ρομαντισμό, η μουσική του, εκφρασμένη σε μορφές άψογης αντιστικτικής επεξεργασίας και επομένως σε έντονη αντίθεση με την ποιητική του ρομαντισμού, έτεινε σε μια πιο αντικειμενιστική αντίληψη και συνετέλεσε στην προετοιμασία του εδάφους για την ομαλότερη μετάβαση σε νεότερες μουσικές εμπειρίες και πιο συγκεκριμένα, μάλιστα, στη μουσική του Πάουλ Χίντεμιτ.

Γόνιμος συνθέτης, ο Ρ. έγραψε μουσική για ορχήστρα, για χορωδία, κουαρτέτα, τρίο, ένα σεξτέτο, κομμάτια για πιάνο, για εκκλησιαστικό όργανο, περίπου 280 λίντερ κ.ά.

Έργα του: Μικρή συμφωνία (1905), Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα (1905), Παραλλαγές και φούγκα σε ένα θέμα του Μότσαρτ (1906), Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα (1910), Ποιήματα του Μπέκλιν (1913).

περισσότερες πληροφορίες στην Αγγλική γλώσσα

πηγή: ygeiaonline

Romantic Suite op. 125
Piano concerto op.114
3 SuitesCello, Op.131 for Solo 
Symphonische Fantasie und Fuge d-moll op.57 "Inferno Fantasie"
Mozart-Variations

Δεν υπάρχουν σχόλια: